Mranita ecologica de vanzare

Mranita ecologica

Mranita este un inrasamant organic rezultat din descompunerea exclusiva a balegarului pentru o perioada de cel putin 2 ani. Mranita are o importanta majora in agricultura organica, fiind o importanta sursa de nutrienti si elemente minerale pentru majoritatea culturilor.

Se recomandă păstrarea în grămezi acoperite cu un strat de pământ pentru a preveni uscarea, spălarea de către ploi şi pierderea de elemente nutritive.

Cresterea si dezvoltarea plantelor horticole depinde de calitatea proprietatiilor chimice si fizice ale solului, cat si de cantitatea de elemente nutritive aflate in solul de cultura in stare asimilabila.

Preturi pentru mranita ecologica

  • 10 RON sacul 60 litri mranita necernuta
  • 20 RON sacul 60 litri mranita cernuta

Asiguram transportul gratuit in Bucuresti, Ilfov, Prahova si Dambovita in limita a 50 Km pentru comenzi de minim 700 RON.

Pretentiile fata de gradul de aciditate sau alcalinitate a solului (pH) poate fi evaluat intre 4 si 8, specificand ca majoritatea plantelor ornamentale prefera un pH situat intre 6,5 si 7,5.

Efectul aciditatii solului asupra cresterii si dezvoltarii plantelor trebuie verificat periodic si cat mai des la plantele cultivate la ghiveci, unde pH-ul se modifica mult mai repede decat in camp datorita udarilor repetate.

Pamanturile naturale utilizate pentru cultura plantelor ornamentale in efectuarea amestecurilor de sol, pentru substraturile de cultura, sunt clasificate din punct de vedere fizic in: pamanturi grele, pamanturi semigrele, pamanturi usoare, pamanturi adiacente.

Greutatea unui mc de mranita este 800 – 850Kg. Nu se utilizeaza in stare curata pentru ca arde. Poate fi considerat ingrasamant natural dupa 6 – 8 ani poate fi considerat un sol gras.

Mranita se incorporeaza, de obicei, in amestecul initial de pamant. Gunoiul de pasari sau de la alte animale poate fi folosit numai dupa ce fermenteaza timp de cel putin 10-15 zile in vase acoperite. Se aplica apoi sub forma de solutie, gradul de diluare fiind de 1 parte gunoi la 20-30 parti apa.