Compost organic de vanzare

Compost in descompunere

Compostul este materie organica ce a fost descompusa si este refolosita ca fertilizator si ameliorator de soluri. Compostul este un element esential in gradinaritul organic. Compostul se obtine prin descompunerea materiei organice umezite (frunze, scoarta de copac si alte resturi vegetale).

Procesul de descompunere dureaza pana la 3 ani si poate fi imbunatatit prin aerisirea constanta a gramezii de compost. Ramele si cipercile descompun in prima faza materia vegetala urmand apoi ca bacteriile anaerobe sa transforme resturile in caldura, dioxid de carbon si amoniac. Amoniacul este descompus mai departe de bacterii in nitriti si nitrati.

Compostul poate fi foarte bogat in nutrienti. Este utilizat in gradinarit, peisagistica, horticultura si agricultura. Compostul in sine este benefic pentru sol in mai multe feluri: ameliorator, fertilizator, adaos de humus sau acid humic dar si ca pesticid natural. In ecosistemele naturale, compostul este folosit in principal pentru prevenirea eroziunilor si reabilitarea solului.

Compostul ecologic are pretul de 15 RON sacul de 60L.